Gezondheidszorg varkens

Gezondheidszorg varkens

In ons praktijkgebied bewaken twee erkende varkensdierenartsen van Dierenkliniek de Kempen de gezondheid en productie op varkenshouderijen.

Dit zijn: Bert Cornelis en Jan Heijmans. De bedrijven zijn zeer wisselend van grootte en samenstelling. Op een aantal varkensbedrijven worden ook runderen gehouden (vaak als hoofdactiviteit).

Het werk van de dierenartsen kenmerkt zich voornamelijk door bedrijfsbezoeken op regelmatige basis (om de 2, 3 of 4 weken).

Tijdens deze bezoeken vindt er een inspectie plaats van alle varkens met nadruk op de heersende problematiek. Daarnaast vinden er zonodig entingen plaats, wordt er bloed getapt en worden zeugen met een echoapparaat op drachtigheid gecontroleerd.

Na ieder bedrijfsbezoek wordt een verslag gemaakt welk aan het bedrijfsdossier wordt toegevoegd.

Bedrijfsbegeleiding staat hoog in ons vaandel. Het doel is een zo goed mogelijk bedrijfsrendement te behalen, met inachtneming van de wettelijke voorschriften.

Dikwijls wordt samengewerkt met voorlichters en dierenartsen van GD of faculteit Diergeneeskunde.

 

Ook in de toekomst denken wij een belangrijke rol te kunnen blijven spelen in de varkenshouderij, waarbij innovatie en marktgericht denken in deze dynamische en snel veranderende sector voorop staat.