Vanaf 2 november zullen onze locaties in Bergeijk, Geldrop en Valkenswaard iedere zaterdag gesloten zijn.
Veldhoven zal iedere zaterdag van 09:00h - 12:00h geopend zijn.
Mocht u vragen hebben over onze aangepaste openingstijden neemt u dan contact op.
Voor spoedgevallen zijn wij altijd bereikbaar op 040-3035152 en werken wij samen met het Evidensia dierenziekenhuis Zuid-Oost Brabant

Vakantie voorlichting

Indien u besluit om uw hond mee te nemen op vakantie naar het buitenland, is het verstandig het volgende even door te lezen. Wij hebben namelijk wat zaken op een rijtje gezet die van belang kunnen zijn.

Klik hier voor de specifieke eisen per land (zowel binnen als buiten Europa). Als een land een bloedonderzoek op antilichamen eist, dan dient u er rekening mee te houden dat het minimaal 8 maanden kan duren voordat u naar het buitenland kunt vertrekken. Neem hiervoor tijdig contact op met een van onze klinieken.

Gaat u op vakantie met uw hond, neem dan even contact op met een van onze klinieken. Er zijn ook een aantal parasieten waarvoor geldt: ”beter voorkomen dan genezen”.

Europese eisen

  • Uw hond moet in het bezit zijn van een Europees paspoort.
  • Uw hond moet gevaccineerd zijn tegen Rabiës.
  • Uw hond moet in het bezit zijn van een duidelijk leesbare tatoeage of chip.

Veelgestelde vragen

  • Hartworm

    Honden en katten kunnen besmet raken, doordat ze gestoken worden door een muskiet die larfjes van de hartworm met zich meedraagt. Deze larfjes ontwikkelen zich in het lichaam van het dier tot volwassen wormen, die zich nestelen in het hart en longslagaders. Hier kunnen ze jarenlang overleven en omliggende weefsels beschadigen. Een besmetting met hartworm zou kunnen leiden tot het overlijden van uw huisdier. De hartworm komt voor beneden de geografische lijn Parijs-Milaan. Maar ook in landen als Tsjechië en Slowakije komt hartworm al voor.

    Preventieve behandeling kan met Milbevet of Milbemax. Deze behandeling geeft u 1 keer op de dag van thuiskomst en een maand later nog 1 keer. Indien u langer dan een maand wegblijft is tevens het advies uw hond maandelijks op plaats van bestemming te behandelen.

    Teken

    Teken kunnen diverse ziektes overbrengen zoals Babesiose. Babesia is een eencellige parasiet die zich in de rode bloedcellen vermenigvuldigt en geeft ondermeer koorts en bloedarmoede. Deze besmette teken hebben zich al verspreid vanuit het zuiden tot de Belgische- Franse grens, en zijn in opmars. Preventieve behandeling tegen teken is belangrijk maar geeft geen 100% garantie, dus naast een behandeling met Advantix is een dagelijkse controle zeer belangrijk. Zorg ervoor dat u goede tekenhaakjes meeneemt. Deze zijn ook goed bruikbaar als u zelf een teek mocht oplopen.

    Leishmania

    Leishmania wordt veroorzaakt door een parasiet. Uw hond kan besmet raken via zandvliegjes die als gastheer voor de parasiet dienen. Het kan geruime tijd duren voordat uw hond verschijnselen van een besmetting vertoont. Er bestaan verschillende vormen van de ziekte. Er is bijvoorbeeld een vorm die vooral huidproblemen veroorzaakt. (schilfers, kaalheid, kleine korstjes en soms wat grotere knobbels). En er is een algemene vorm waarbij de inwendige organen worden aangetast zoals de lever, nieren en de milt. Symptomen zijn te onderdrukken maar 100% genezing is niet mogelijk.

    Met advantix bestrijdt en voorkomt u de zandvliegen die leishmania overbrengen. Op die manier is uw hond goed beschermd. Gebruik advantix voor en eventueel tijdens uw vakantie.

    Vossenlintworm

    De Vossenlintworm is een lintworm van de vos die buiten Nederland en in Zuid-Limburg in bosrijke omgevingen voorkomt. Deze lintworm is tevens besmettelijk voor de mens, en kan zeer ernstige problemen veroorzaken! Milbevet of Milbemax werkt tegen de vossenlintworm. Het advies is uw hond te behandelen op de dag van thuiskomst en de maand na thuiskomst.

    Klik hier om per land te bekijken wat het advies is over parasieten, ziekten en de aanbevolen behandelingen bij het reizen met uw huisdier.

  • Veel honden hebben last van reisziekte. Dit is iets anders dan honden die onrustig zijn in de auto. Honden met reisziekte worden misselijk, vaak met braken tot gevolg. Voor deze honden zijn er tabletten die de misselijkheid en het braken tegengaan.

    Voor honden die erg onrustig zijn in de auto zijn er ook tabletten verkrijgbaar, zodat de hond tijdens de reis meer op zijn gemak is en de reis voor hond en baas aangenamer verloopt. U moet hiermee wel op tijd beginnen

    Voor meer informatie over beide middelen kunt u terecht bij de assistentes in één van onze klinieken.

  • Als u op vakantie gaat is het verstandig uw huis van te voren te behandelen tegen vlooien. Dit om een vlooienplaag te voorkomen die kan ontstaan terwijl u op vakantie bent. Een volwassen vlo kan namelijk 30-50 eitjes per dag leggen. Deze vallen op de grond en na een paar dagen komen er larven uit. De larven verpoppen zich na één of twee weken. Deze poppen kunnen in een gunstige omgeving ( goede vochtigheid en temperatuur) lang overleven en wachten op een goed moment om massaal uit te komen. Zo kunt u dus een vlooienplaag krijgen bij thuiskomst als u het huis niet behandeld.

    U kunt een vlooienplaag voorkomen door:

    De vlo te bestrijden op uw huisdier met een middel dat ook de vlooieneitjes steriel maakt.
    Het huis te behandelen door het allereerst goed te stofzuigen en de stofzuigerzak weg te gooien. Vervolgens het huis te sprayen met een speciale interieurspray tegen vlooien.

Terug naar tips en informatie